DIGITALE BIBLIOTHEEK

DE DIGITALE LEES- EN LEEROMGEVING VOOR HET BASISONDERWIJS

Voor het vertalen van het nieuwe curriculum heb je visie, competenties en passende middelen nodig. Als school wil je dat de kinderen vaardigheden en kennis ontwikkelen, waarmee ze goed aansluiten op de huidige wereld én op het vervolgonderwijs. Begrip van de wereld is de basis van taal- en leesontwikkeling, inclusief digitale geletterdheid. Maar hoe integreer je digitale geletterdheid in je onderwijsaanbod? En hoe zorg je ervoor dat leerkrachten en leerlingen van groep 1 t/m groep 8 vanzelfsprekend digitale competenties ontwikkelen? Lees of bekijk hieronder hoe je voor jouw school een Biebbox naar keuze kunt samenstellen!

Zien beter dan lezen?!
Kijk hiernaast dan de film.

STEL JOUW BIEBBOX SAMEN

De Biebbox is naar jouw wens in te richten. De basismodule is al bijzonder volledig met een ruime verzameling van tientallen tot honderden linkjes per leerdoel. Toch kan je ook nog kiezen voor één of twee uitbreidingsmodules. Klik op een module als je er meer over wilt weten.

Basismodule Biebbox

Sinds 2020 zijn alle scholen verplicht om wereldoriëntatie aan te bieden in de vorm van onderzoekend en ontwerpend leren (W&T-onderwijs). Met de Biebbox basismodule beschikken leerkrachten en leerlingen van groep 1-8 over een rijke verzameling aan wereldoriëntatie-bronnen: prentenboeken, teksten, praatplaten, woordkaarten, films, werkbladen, liedjes, opdrachten en educatieve games. De Biebbox wordt wekelijks onderhouden en regelmatig geactualiseerd.

Deze basismodule kan als los abonnement afgesloten worden maar je kan deze ook combineren met één of twee uitbreidingsmodules. De kosten bedragen € 1,30 per leerling per jaar, met een minimum van € 200. 

Module E-books

Met de optionele uitbreiding van ruim 2000 thematische E-books en teksten wordt de Biebbox een rijke leer- en leesomgeving waarbij kennis over de wereld, woordenschat en tekstbegrip elkaar versterken. De boeken staan per bouw gesorteerd bij de wereldoriëntatie-doelen en er zitten allerlei functies bij zoals een tekstvergroter, leesliniaal, dyslexietools, voorleesfunctie, etc. De kosten bedragen €4  per leerling per jaar met een minimum van €400,-

Module Beeldende vorming & Drama

Voor het stimuleren van de creativiteit en het verdiepen van het ontwerpend leren, kan de Biebbox uitgebreid worden met procesgerichte drama- en beeldende vormingslessen. Deze lessen zijn op betekenis gekoppeld aan de wereldoriëntatie-doelen, maar zijn ook rechtstreeks via de homepage van de Biebbox te vinden. De kosten bedragen € 1,30 per jaar met een minimum van €200,-

GRATIS UITPROBEREN OF METEEN BESTELLEN?

Met een gratis proefabonnement kun je, samen met collega’s en leerlingen, ervaren hoe het is om met de Biebbox te werken. Via de groene button hieronder is het mogelijk om eenmalig een proefperiode van 4 weken aan te vragen. Ben je al overtuigd van de onschatbare waarde van de Wereldorientatie-Biebbox? Klik dan op de oranje knop ernaast.