Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kleuters: onderzoekers in de dop

4 oktober 2017 @ 14:30 - 17:30

Heb jij ook kleuters in je klas die spelenderwijs leren door te onderzoeken, ontdekken en te experimenteren? Uitdagen is het codewoord, maar hoe stimuleer je kleuters optimaal zonder de samenhang van onderwijsdoelen uit het oog te verliezen?

Onder leiding van Marja van Schagen gaan we op zoek naar educatieve kansen die in de kleuterklas (en daarbuiten) voor het oprapen liggen. Kleuters zijn als onderzoekers, ontwerpers en ondernemers in de dop. Hoe kun je hun interesse transformeren naar betekenisvolle speel- en leerervaringen? Deze werksessie heeft als als doel om een prikkelend aanbod te creëren waarin kleuters hun nieuwsgierigheid, tomeloze energie en creativiteit in kwijt kunnen.

Na deze werksessie ben je in staat om je (thematisch) aanbod beter af te stemmen door het kaderen van verschillende doelen en het stellen van de juiste (onderzoeks)vragen.

Vanuit een vernieuwd inzicht en met aandacht voor uiteenlopende leerbehoeften weet je een krachtige leeromgeving te scheppen. Dankzij de praktische tips en voorbeelden die voorbij komen, weet je waar je op kunt letten en inspelen bij de begeleiding van kleuters in je klas. Op deze middag wordt volop ruimte geboden om onderling kennis, ervaringen en ideeën te delen.


Inschrijving: voor 20 september 2017

Kosten: EUR 65 pp

Studiebelasting:

Registeruren: 5

Voorbereiding: 0

Contacturen: 3

Praktijkopdrachten: 2

 

Gegevens

Datum:
4 oktober 2017
Tijd:
14:30 - 17:30

Locatie

Skillsfactory
De Factorij 47H
Zwaag, Noord Holland 1689 AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0229 840618
Website:
www.leskracht.nl

Organisator

Marja van Schagen