Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Programmeren en Maakonderwijs I

5 maart @ 16:30 - 20:00

In een wereld die door de technologie razendsnel verandert, lijkt programmeerkennis niet meer weg te denken. Programmeren is het ontwikkelen van applicaties voor alles met een computer erin: laptop, smartphone, tablet, robot, navigatiesysteem, enzovoorts.

Als je niet thuis bent in ICT dan lijkt programmeren ingewikkeld. De cursus “codetaal en maak- onderwijs” is bedoeld voor “dummies” die nog geen poging gewaagd hebben op dit gebied. Laat je verrassen en aanmoedigen. Maak kennis met de allereerste principes van programmeren. De opzet is laagdrempelig en geschikt voor iedereen die voor de klas staat.

Maandag 5 maart 2018 van 16.30 – 20.00 uur incl. eten

Programmeertaal – Welke vaardigheden moeten we de kinderen aanreiken en op welke manier(en) kunnen we dat bewerkstelligen? Door inzicht te krijgen in de taal van programmeren worden deze vragen, in de loop van de module, omgezet in antwoorden. We maken kennis met de basisprincipes van programmeren en we gaan aan de slag in het uitdenken van een stappenplan voor een animatie, game of lesplan.

Maandag 19 maart 2017 van 16.30 – 20.00 uur incl. eten

Knutselen met elektronica – Na de kennismaking met programmeren, gaan we een project opzetten. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige materialen die in het onderwijs bruikbaar zijn om kennis te maken met elektronica. Door het bouwen aan een elektrisch circuit ontstaan er idee- en voor praktische toepassingen voor in de klas. De experimenten zijn heel geschikt om de volgende dag op school uit te zetten.


Inschrijving: voor 23 februari 2018

Kosten: EUR 315 pp

Studiebelasting:

Registeruren: 9

Voorbereiding: 1

Contacturen: 6

Praktijkopdrachten: 2

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
16:30 - 20:00

Locatie

Skillsfactory
De Factorij 47H
Zwaag, Noord Holland 1689 AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0229 840618
Website:
www.leskracht.nl

Organisator

Melanie Hoetmer