Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ruimte voor Talentontwikkeling II

14 februari @ 13:15 - 17:30

“Het grootste gevaar voor de toekomst is denkluiheid” zei Einstein. Hij maakte zich grote zorgen over het afbrokkelen van de creativiteit. Einstein vond dat mensen zich snel laten hinderen door te veel kennis. Anno 2018 is binnen het onderwijs een groeiend besef voor de noodzaak en de effecten van creativiteitsbevordering en talentontwikkeling.

In februari organiseert Leskracht een twee-middaagse training waarin het SLO model Talent in Ontwikkeling centraal staat. Wil je jouw leerlingen nóg beter begeleiden? Het reguliere lesaanbod zodanig aanpassen waardoor specifieke ontwikkelingsbehoeften beter tot hun recht komen? Niet alleen voor de leerling met een beperking of leerprobleem, maar ook voor de meer- en hoogbegaafde leerling? Weet jij hoe je specifieke talenten kunt signaleren in de klas? Wat het verschil is tussen de verschillende denkvoorkeuren en leerstrategieën en hoe je kunt aansluiten bij speciale onderwijsbehoeftes?

In dit trainingsaanbod combineren we verschillende inzichten op het gebied van talentontwikkeling, metacognities en meervoudige intelligentie met als doel om met elkaar mogelijkheden te verkennen voor bruikbare toepassingen en werkvormen. Voorafgaand aan de bijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een link naar de bijbehorende online workshop ter voorbereiding op de fysieke bijeenkomsten.

Het professionaliseringstraject bevat 15 Register Leraar-uren, is inclusief een online SLO-module, een studiemap en rijke materialen.

Woensdag 7 februari 2018 van 13:30 – 17:30 uur

De eerste module staat in het teken van talentontwikkeling. Om talent zichtbaar tot uiting te laten komen, vindt een continue ontwikkelingsproces plaats. Aan de hand van het SLO model ‘Talent in ontwikkeling’ (Houkema & Kaput, 2011) wordt dit proces inzichtelijk gemaakt en geven we handvatten (inclusief bijbehorende gespreksplacemats) mee om op dit gebied aan de slag te gaan met leerlingen. Op deze middag zoomen we ook in op het signaleren en bevorderen van verschillende denktalenten. Met gebruik van de DENKSLEUTELS onderzoeken we praktische toepassingen om het denken te openen bij kleuters, jonge en oude leerlingen van de basisschool.

Woensdag 14 februari 2018 van 13:30 – 17:30 uur 

De tweede bijeenkomst staat in het teken van het verder ontwikkelen van talenten. Het onderwijs richt zich voornamelijk op linguïstische en logisch-wiskundige intelligentie. Terwijl in het maatschappelijke leven de interpersoonlijke en intrapersoonlijke intelligenties erg belangrijk zijn. Inzicht in de verschillende intelligenties biedt ondersteuning bij het vergroten van de motivatie en betrokkenheid van talentontwikkeling. We sluiten dit traject af met het ontwerpen van een project voor de eigen school waarbij de rijke leermaterialen en inzichten van ‘Talent in ontwikkeling’ concreet toegepast worden.


Inschrijving: voor 1 februari 2018 via info@leskracht.nl

Kosten meerdaagse training: EUR 315 pp, inclusief een online SLO module, een studiemap en rijke materialen

Studiebelasting:

Registeruren: 15

Voorbereiding: 2

Contacturen: 8

Praktijkopdrachten: 5

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
13:15 - 17:30

Locatie

Wijkcentrum Bestevaer
Tromstraat 10B
Zwolle, Gelderland 8023TP Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.wijkcentrumbestevaer.nl/index.php/info