Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ruimte voor talentontwikkeling I

11 april @ 14:30 - 17:30

“Het grootste gevaar voor de toekomst is denkluiheid” zei Einstein. Hij maakte zich grote zorgen over het afbrokkelen van de creativiteit. Einstein vond dat mensen zich snel laten hinderen door te veel kennis. Anno 2018 is binnen het onderwijs een groeiend besef voor de noodzaak en de effecten van creativiteitsbevordering en talentontwikkeling.

In april organiseert Leskracht een drie-middaagse training waarin het SLO model Talent in Ontwikkeling centraal staat. Wil je jouw leerlingen nóg beter begeleiden? Het reguliere lesaanbod zodanig aanpassen waardoor specifieke ontwikkelingsbehoeften beter tot hun recht komen? Niet alleen voor de leerling met een beperking of leerprobleem, maar ook voor de meer- en hoogbegaafde leerling? Weet jij hoe je specifieke talenten kunt signaleren in de klas? Wat het verschil is tussen de verschillende denkvoorkeuren en leerstrategieën en hoe je kunt aansluiten bij speciale onderwijsbehoeftes?

In dit trainingsaanbod combineren we verschillende inzichten op het gebied van talentontwikkeling, metacognities en meervoudige intelligentie met als doel om met elkaar mogelijkheden te verkennen voor bruikbare toepassingen en werkvormen. Voorafgaand aan de bijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een link naar de bijbehorende online workshop ter voorbereiding op de fysieke bijeenkomsten.

Het professionaliseringstraject bevat 15 Register Leraar-uren, is inclusief een online SLO-module, een studiemap en rijke materialen.

Woensdag 11 april 2018, van 14:30 – 17:30 uur 

In de eerste module zoomen we in op het signaleren en bevorderen van verschillende denktalenten. Met gebruik van de DENKSLEUTELS onderzoeken we praktische toepassingen om het denken te openen bij kleuters, jonge en oudere leerlingen van de basisschool.

Woensdag 18 april 2018, van 14:30 – 17:30 uur 

De tweede module staat in het teken van talentontwikkeling. Om talent zichtbaar tot uiting te laten komen, vindt een continue ontwikkelingsproces plaats. Aan de hand van het SLO model ‘Talent in Ontwikkeling’ (Houkema & Kaput, 2011) wordt dit proces inzichtelijk gemaakt en geven we handvatten (inclusief de bijbehorende gespreksplacemats) mee om op dit gebied aan de slag te gaan met leerlingen.

Woensdag 25 april 2018, van 14:30 – 17:30 uur 

De laatste bijeenkomst staat in het teken van het verder ontwikkelen van talenten. Het onderwijs richt zich voornamelijk op linguïstische en logisch-wiskundige intelligentie. Terwijl in het maatschappelijke leven de interpersoonlijke en intrapersoonlijke intelligenties erg belangrijk zijn. Inzicht in de verschillende intelligenties biedt ondersteuning bij het vergroten van de motivatie en betrokkenheid van talentontwikkeling.


Inschrijving: uiterlijk één week voor de geplande datum via info@leskracht.nl

Kosten meerdaagse training: EUR 315 p.p., incl. een studiemap en online modules

Studiebelasting:

Registeruren: 15

Voorbereiding: 2

Contacturen: 9

Praktijkopdrachten: 4

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
14:30 - 17:30

Organisatoren

Astrid Timmermans
Peter te Riele

Locatie

Lukasschool
Osdorperbaan 134
Amsterdam, Noord Holland 1069 ZR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6190966
Website:
https://www.askoscholen.nl/scholen/Paginas/St.-Lukas.aspx