Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wereldoriëntatie en taal 21e eeuw

23 mei @ 14:30 - 17:45

Diverse onderwijsplatforms en het Ministerie van OCW buigen zich over de vraag wat kinderen zouden moeten leren om te kunnen functioneren in een maatschappij die steeds complexer wordt. Binnen de basisschool houden we ons zeer terecht bezig met de vraag hoe we het onderwijsaanbod af kunnen stemmen op een snel veranderde wereld met telkens nieuwe vraagstukken.

In deze werksessie gaan we aan de slag met het stimuleren van de onderzoekende en ondernemende houding van kinderen. Na de werksessie ben je in staat om de kerndoelen in samenhang te verbinden aan onderzoeksvragen van kinderen.

Woensdag 29 november 2018 of woensdag 23 mei 2018 van 14:30 – 17:45 uur

Hoe vergroot je de betrokkenheid van kinderen? Hoe leer je kinderen om samen naar informatie te zoeken? Hoe leer je kinderen verbanden te leggen en plan- matig te werken? Hoe kan je als leerkracht kinderen het beste uit zichzelf laten halen? Hoe maak je als leerkracht gebruik van meervoudige intelligenties? Hoe leer je kinderen zelf te experimenteren en werkstukken te ontwerpen?

Kortom: Hoe geef je invulling aan zoveel prioriteiten?

Leren leren, eigen– en groepsverantwoordelijkheid, organiseren, vaardigheden ontwikkelen, ervaring opdoen, samenwerken vanuit gedragsverwachting, meervoudige intelligenties, communiceren, eigenaarschap, kritisch denken, reflecteren en presenteren, zijn opgenomen in de projectmatige aanpak die direct gelinkt is aan de kerndoelen van wereldoriëntatie en taalvorming. Na afloop ontvangt iedere deelnemer het hele werkproces als naslagwerk mee naar huis.


Inschrijving: tot uiterlijk 1 week voor de werksessie

Kosten: EUR 65 pp

Studiebelasting:

Registeruren: 5

Voorbereiding: 0

Contacturen: 3

Praktijkopdrachten: 2

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
14:30 - 17:45

Locatie

Skillsfactory
De Factorij 47H
Zwaag, Noord Holland 1689 AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0229 840618
Website:
www.leskracht.nl

Organisator

Astrid Timmermans