Bewegend leren

Neem je methodeboeken met automatiserings- en herhalingslessen maar mee: wij laten jou en de kinderen niet (te lang) zitten! Tijdens deze workshop zetten we een deel van de lessen om in DOEN. Je ondervindt wat de verschillende effecten zijn van bewegend leren in de klas en we activeren het brein door middel van beweging.

69,00975,00

Beschrijving

Leskracht neemt je mee naar een wereld die groter is dan je eigen comfortzone. Na de theoretische onderbouwing en een uiteenzetting van recente onderzoeksresultaten gaan we met elkaar een maximale leerervaring opdoen door in beweging te komen. Je gaat ervaren dat je meer onthoudt als je minder lang aaneengesloten luistert of studeert. De uitleg en de praktische oefeningen bieden handvatten om bewegend leren toe te passen in jouw groep. Met een beweegplanning, die aansluit op de lessen, is dit makkelijk toepasbaar. Aan de hand van voorbeeldfilmpjes en beweegkaartjes met coöperatieve activiteiten zet je eenvoudig beweeg-werkvormen neer bij het oefenen en inslijpen van woordenschat, spelling, rekenen, topo, etc.

Training Bewegend Leren

Wat levert dit je op?

Na deze werksessie kun je, met gebruik van oefeningen, het leren uitdagender en effectiever maken. Je ontvangt een Beweeg-weekplanner en een hand-out met inspirerende werkvormen.

Aanmelden?
Aanmelden kan tot één week voor de workshopdatum. Selecteer hierboven een locatie en datum naar keuze. De tijden zijn van 14:30 – 18:00 uur.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.

Andere suggesties…