COOL-training

Creativiteitsbevordering loopt als een rode draad door deze COOL- training waarin we de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren doorlopen. Tijdens de training ervaar je hoe het onderwijsaanbod op creatieve wijze bij elkaar komt op het snijvlak van het leergebied wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie.

975,00

Beschrijving

Stel je voor dat jouw leerlingen hun verwondering en nieuwsgierigheid om kunnen zetten in motivatie, betrokkenheid en actief leren. Dat ze verbaasd, creatief, kritisch en ondernemend kunnen zijn, op onderzoek uitgaan, oplossingen bedenken en hun uitvindingen kunnen concretiseren in een beeldend werkstuk. We hebben het over vaardigheden en instellingen die ontwikkeld worden binnen COOL onderwijs: Creatief, Onderzoekend & Ontwerpend leren, ook wel bekend onder de noemer W&T-onderwijs (Wetenschap en Technologie). Sinds 2020 is iedere basisschool verplicht om W&T aan te bieden. Dit is nodig omdat de samenleving, naast innovatieve ideeën en oplossingen, ook om steeds grotere kennis van wetenschap en technologie vraagt.

Deze training is voor leerkrachten die de creativiteit van kinderen willen stimuleren, zonder het gevoel te hebben dat er daarmee te weinig geleerd wordt. Creativiteitsbevordering loopt als een rode draad door deze COOL- training waarin we de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren doorlopen. Dit alles breng je meteen in de praktijk met een beeldende opdracht. Tijdens de training ervaar je hoe het onderwijsaanbod op creatieve wijze bij elkaar komt op het snijvlak van het leergebied wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie. We gaan aan de slag met een actueel thema en we nemen de bijpassende SLO  kerndoelen en leerdoelen ter handen voor een optimaal leerresultaat.


Wat levert dit je op?
Na deze workshop beschik je over een compleet COOL-pakket voor groep 1-8 en krijg je toegang tot een curriculumbased digitale bibliotheek voor wereld- en kunstzinnige oriëntatie. Met de digitale bronnen heb je razendsnel een enorme hoeveelheid informatie ‘voorhanden’. Om kinderen in deze tijd optimaal te laten leren, creëer je met het W&T-format en de lessen een onderwijsaanbod waarbij de leerdoelen ook ‘ter handen’ worden genomen. Bekijk hier een filmpje voor een inkijkje in het materiaal.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.

Extra informatie

Datum / locatie

Plan workshop in op mijn school, Woensdag 31 mei 2023 in Waalwijk

Andere suggesties…