Selected:

Kinderboekenweek 2018: Hoe maak ik vrienden?

75,00

Kinderboekenweek 2018: Hoe maak ik vrienden?

Tijdens  deze werksessie wordt ook aandacht geschonken aan het boekenpakket van de Kinderboekenweek. Na dit evenement zit je boordevol ideeën, beschik je over een kerndoelenschema met vriendelijke leerinhouden inclusief een complete opzet voor een project vanuit de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren.

75,00

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

In voorbereiding op de kinderboekenweek ‘Vriendschap!’ bereiden we met elkaar een thema voor ter bevordering van een vriendschappelijke sfeer in de klas, in de school en daarbuiten. Noem één reden om dit thema niet breed uit te willen pakken aan het begin van het schooljaar?

Genegenheid en affiniteit is één van de belangrijkste ingrediënten om tot leren te komen. Denk maar eens aan de energie die vrij komt door complimenten, erkenning, gezien worden, vriendschappen en teamspirit. Vanuit de doelen van de 21e eeuwse vaardigheden, wereldoriëntatie en taal ontwerp je een leerarrangement voor je klas dat begint bij de verwondering: Wat is vriendschap? Wie zijn mijn vrienden en waarom? Hoe maak je vrienden? Heeft vriendschap altijd  al (mogen) bestaan? Welke vormen van vriendschap zijn er? Hoe beleven mensen vriendschap in andere landen?

De zoektocht naar antwoorden op die vragen en problemen leidt tot oplossingen in de vorm van kennis en/of producten. Binnen het leerarrangement dat je, op basis van eigen keuzes, gaat samenstellen zijn onderzoeken en ontwerpen de leidende activiteiten. In deze aanpak worden houding, vaardigheden, denkwijzen en kennis in samenhang ontwikkeld (learning by inquiry and design).

Tijdens  deze werksessie wordt ook aandacht geschonken aan het boekenpakket van de Kinderboekenweek. Iedere deelnemers krijgt een goedgevuld digitaal pakket mee om in de klas te gebruiken. Naast de W&T-aanpak combineren we coöperatieve werkvormen en passende taalactiviteiten die binnen het leerarrangement aangeboden kunnen worden. Kortom: na dit evenement zit je boordevol ideeën, beschik je over een kerndoelenschema met vriendelijke leerinhouden inclusief een complete opzet voor een project vanuit de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren.

Deze werksessie is inclusief een gezonde maaltijd.

×

Winkelmand