Kinderboekenweek 2022 Lespakket Verhalend ontwerpen

Het Verhalend ontwerppakket van ‘Giga Groensel en de Blindganger’ is een uitgebreid lespakket rondom een spannend en leerzaam verhaal. Het lespakket is, dankzij de pakkende praatplaten, lessen en werkvormen, geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Als leerkracht bepaal je zelf hoe je het Verhalend ontwerp en de lessen in je onderwijsaanbod integreert. In de lesbrief zijn de verschillende opties uiteengezet en vind je een stappenplan om het ‘Verhalend ontwerp’ organisatorisch en didactisch goed neer te zetten.

35,00

Categorie:

Beschrijving

Het kinderboekenweek Verhalend ontwerppakket van ‘Giga Groensel en de Blindganger’ is een uitgebreid lespakket rondom een spannend en leerzaam verhaal. Het lespakket is, dankzij de pakkende praatplaten, lessen en werkvormen, geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Als leerkracht bepaal je zelf op welke wijze je het Verhalend ontwerp en de lessen in je onderwijsaanbod integreert. In de lesbrief zijn de verschillende opties uiteengezet en vind je een stappenplan om het ‘Verhalend ontwerp’ organisatorisch en didactisch goed neer te zetten.

De verhaallijn bestaat uit 8 episodes en 13 verhalende illustraties. Aan het eind van episode 8, de laatste ‘beschreven episode’ nodigen de personages van het verhaal jouw leerlingen uit om een buitengewone levensbelangrijke opdracht te voltooien. Het komt erop neer dat je samen met de kinderen gaat onderzoeken en beschrijven hoe we beter voor de natuur en de aarde kunnen zorgen. De klas wordt opgesplitst in 4 groepen die, aan de hand van de Boek-Zoek-Opdrachten, informatie gaan verzamelen over planten & bomen, insecten & bodemdiertjes, bos- & tuindieren en duurzame oplossingen. Zodra de klus geklaard is, worden er 5 nieuwe verhalende illustraties aangeboden waarmee de kinderen, onder jouw sturing, op creatieve wijze het verhaal af gaan schrijven. Met gebruik van het stappenplan en de materialen van dit lespakket, kun je de leerstofinhoud, van taal, wereldoriëntatie, beeldende vorming en drama binnen verschillende didactische structuren aanbieden. De Gi-Ga-Groene leeractiviteiten van het Verhalen ontwerp draaien om (voor)lezen, woordenschatuitbreiding, informatie opzoeken en lekker lezen in boeken, praten over boeken, maar ook om creativiteit, samenwerken en het bedenken van nieuwe gebeurtenissen bij illustratie 9 t/m 13.

Inhoud download lespakket:

 1. Toegang tot de online Wereldoriëntatie-Biebbox (incl. Bevo & Drama)
 2. Lesbrief met plan van aanpak & Woordenschattips
 3. Verhaallijn Giga Groensel en de Blindganger (8 episodes)
 4. PowerPoint met o.a. de illustraties bij de 8 episodes (voor op het digibord)
 5. Boek-Zoek-opdrachten (verschillende niveaus)
 6. Boekaanraders per bouw
 7. Les luisterstrategieën met Grip-op-verhaalpicto’s (groep 1-4)
 8. Les luisterstrategieën met Grip-op-verhaalpicto’s (groep 5-8)
 9. Leerkrachtdocument woordenschat (vanaf gr. 5)
 10. Begrip- en definitiekaartjes (vanaf gr. 5)
 11. Woordenschatspelletjes (voor gr. 1-4)
 12. Les Teksten schrijven (verschillende niveaus)
 13. Bijlage Open vragen stellen (voor gr. 1-4)
 14. Bijlage Woordenschat pictogrammen