Aanbieding!

Kleuters: onderzoekers in de dop

In deze sessie gaan we op zoek naar educatieve kansen die in de kleuterklas (en daarbuiten) voor het oprapen liggen.

49,00875,00

Wissen

Beschrijving

Heb jij ook kleuters in je klas die spelenderwijs leren door te onderzoeken, ontdekken en te experimenteren? Uitdagen is het codewoord, maar hoe stimuleer je kleuters optimaal zonder de samenhang van onderwijsdoelen uit het oog te verliezen? De werksessie “Kleuters: onderzoekers in de dop” richt zich op het beantwoorden van deze vragen.

In deze sessie gaan we op zoek naar educatieve kansen die in de kleuterklas (en daarbuiten) voor het oprapen liggen. Kleuters zijn als onderzoekers, ontwerpers en ondernemers in de dop. Hoe kun je hun interesse transformeren naar betekenisvolle speel- en leerervaringen? Deze werksessie heeft als als doel om een prikkelend aanbod te creëren waarin kleuters hun nieuwsgierigheid, tomeloze energie en creativiteit in kwijt kunnen.

Na deze werksessie ben je in staat om je (thematisch) aanbod beter af te stemmen door het kaderen van verschillende doelen en het stellen van de juiste (onderzoeks)vragen.

Vanuit een vernieuwd inzicht en met aandacht voor uiteenlopende leerbehoeften weet je een krachtige leeromgeving te scheppen. Dankzij de praktische tips en voorbeelden die voorbij komen, weet je waar je op kunt letten en inspelen bij de begeleiding van kleuters in je klas. Op deze middag wordt volop ruimte geboden om onderling kennis, ervaringen en ideeën te delen.

Digitale workshop
In verband met de corona-maatregelen bieden wij deze workshop momenteel digitaal aan. De bijeenkomst vindt plaats via Google Meet op de gekozen datum van 14.30 – 17.00 uur. Van tevoren sturen wij de deelnemers fysiek cursusmateriaal per post toe. Tijdens de bijeenkomst kun je dit gebruiken voor aantekeningen en opdrachten, achteraf als naslagwerk.

Na aanmelding ontvang je de uitnodiging voor Google Meet via de mail.


Studiebelasting:

  • Vakinhoudelijk: 1 uur
  • (Vak)didactisch: 1 uur
  • Pedagogisch: 1 uur
  • Brede professionele basis: 30 minuten