Aanbieding!

Kleuters: onderzoekers in de dop

In deze sessie gaan we op zoek naar educatieve kansen die in de kleuterklas (en daarbuiten) voor het oprapen liggen.

55,00875,00

Wissen

Beschrijving

Heb jij ook kleuters in je klas die spelenderwijs leren door te onderzoeken, ontdekken en te experimenteren? Uitdagen is het codewoord, maar hoe stimuleer je kleuters optimaal zonder de samenhang van onderwijsdoelen uit het oog te verliezen? De werksessie “Kleuters: onderzoekers in de dop” richt zich op het beantwoorden van deze vragen.

In deze sessie gaan we op zoek naar educatieve kansen die in de kleuterklas (en daarbuiten) voor het oprapen liggen. Kleuters zijn als onderzoekers, ontwerpers en ondernemers in de dop. Hoe kun je hun interesse transformeren naar betekenisvolle speel- en leerervaringen? Deze werksessie heeft als als doel om een prikkelend aanbod te creëren waarin kleuters hun nieuwsgierigheid, tomeloze energie en creativiteit in kwijt kunnen.

Na deze werksessie ben je in staat om je (thematisch) aanbod beter af te stemmen door het kaderen van verschillende doelen en het stellen van de juiste (onderzoeks)vragen.

Vanuit een vernieuwd inzicht en met aandacht voor uiteenlopende leerbehoeften weet je een krachtige leeromgeving te scheppen. Dankzij de praktische tips en voorbeelden die voorbij komen, weet je waar je op kunt letten en inspelen bij de begeleiding van kleuters in je klas. Op deze middag wordt volop ruimte geboden om onderling kennis, ervaringen en ideeën te delen.

Na de workshop krijgt je school tijdelijk gratis toegang tot de digitale kennisbank, de Biebbox, gesorteerd op tussenleerdoelen wereldoriëntatie.

Let op! Bij aangescherpte maatregelen digitaal
Indien nodig zetten we deze workshop om in een online training. De bijeenkomst vindt dan plaats via Google Meet van 14.30 tot 17.00 uur. Van tevoren ontvang je een mail met de deelnamelink en per post (schooladres) sturen we fysiek informatiemateriaal toe. Tijdens de bijeenkomst kun je dit gebruiken voor aantekeningen en achteraf als naslagwerk.

Studiebelasting:

  • Vakinhoudelijk: 1 uur
  • (Vak)didactisch: 1 uur
  • Pedagogisch: 1 uur
  • Brede professionele basis: 30 minuten