Mindmappen en Conceptmappen

Mindmappen is een geschikte techniek om naast het ontwikkelen en onthouden van kennis tegelijkertijd actief aan de slag te gaan met ordenen, nadenken, vergelijken, analyseren, creëren en oplossingen bedenken.

975,00

Artikelnummer: 00801-06120 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Mindmappen is een geschikte techniek om naast het ontwikkelen en onthouden van kennis tegelijkertijd actief aan de slag te gaan met ordenen, nadenken, vergelijken, analyseren, creëren en oplossingen bedenken. Voor kinderen (vanaf de onderbouw) is de mindmap methode een aanrader omdat de gestructureerde aanpak op veelzijdige wijze uitgevoerd kan worden. Daarnaast stimuleert mindmappen en conceptmappen de creativiteit.

Tijdens deze workshop leer je bewust hoe je beide hersenhelften kunt gebruiken bij het effectief verwerken van informatie. En hoe je vanuit een helicopterview gemakkelijk tot inzicht, oplossingen en ideeën komt.

Op deze middag gaan we voorbij de woordspin, met kleuren, beelden, woorden en teksten, richting de technieken van mindmappen en conceptmappen! Met gerichte oefeningen en enkele basisregels leer je snel hoe je dit op verschillende manieren kunt toepassen in de klas. Je leert:

  • De achtergrond van mindmappen en conceptmappen
  • De werking van ons brein en het gebruik van beide hersenhelften
  • De basisregels van mindmappen en conceptmappen
  • Verschillende technieken in allerlei situaties (groep 1 t/m 8)
  • Concrete toepassingen voor jezelf en in jouw klas

Je zult ontdekken dat dit denkgereedschap jou en de kinderen in de klas een heel eind verder zal brengen. Het is niet moeilijk om te beginnen, kleuters kunnen het al. Maar je raakt nooit uitgeleerd; oefening baart kunst.