Online projectvoorbereiding Kinderboekenweek 2020

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar wel een online verbinding om deze training te volgen. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

55,00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Maar wel een online verbinding om deze training te volgen. Na aanmelding ontvang je per post een themapakket met materialen, dat je tijdens de training nodig hebt om samen het thema ‘En toen?’ voor te bereiden.


Inhoudelijk programma KBW ‘En Toen?
Dit jaar gaan we terug in de tijd, onder het motto ‘En Toen?’. Binnen het leerarrangement dat je, op basis van eigen keuzes, kunt samenstellen zijn onderzoeken en ontwerpen de leidende activiteiten. De kinderen van de groepen 1 t/m 8 gaan op expeditie door de geschiedenis. Het programma zit boordevol leuke opdrachten rondom het spel ‘Teletrotters & Temponauten’. Om je te inspireren met interessante weetjes over techniek door de eeuwen heen, doorlopen we een speurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling. Met dezelfde vragen gaan de kinderen, gewapend met de beste kinderboeken, op onderzoek in de geschiedenis. Tijdens deze training wordt ook aandacht geschonken aan het Probibio boekenpakket van de Kinderboekenweek.

Na de training mailen we via WeTransfer het complete themapakket met ondersteunende digitale materialen. Hiermee kun je het uitdagende programma op school vormgeven en een wenselijk geschiedenis kinderboekenpakket samenstellen.


Aanmelden & reserveren van materialen KBW ‘En toen?’
Het is ook mogelijk om doe-boekjes ‘Tijdreizen’ en herbruikbare posters voor de speurtocht te bestellen (tot 17 juli, levering 20 aug). De vragen van de speurtocht horen bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten?’ (Govert Schilling). Gebruik voor het bestellen de bestelcode, die we na aanmelding mailen. Beide pakketten zijn ook los van de Kinderboekenweek te gebruiken. Klik onderstaande links voor extra informatie en aanmeldingen.


Tot Slot:
In de bijgeleverde PowerPointsheets van het digitale themapakket staan uitgebreide boekenlijsten, die bij de bibliotheek gereserveerd kunnen worden. Ze zijn niet per definitie nodig, m.u.v. het boek boek ‘Hadden de Grieken al raketten’. Wij bestellen zelf het Kinderboekenweek pakket van Themaplein, omdat de samenstelling divers is en geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Deze pakketten zijn ook te huur. Het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling kost € 16,99 en is vanaf 27 augustus leverbaar bij Bol.com.


Online projectvoorbereiding Kinderboekenweek ‘En toen?’
Op 7 september 2020 van 15.30 – 17.30 uur via Google Meet. Ben jij er ook bij?!

Andere suggesties…