Presentatie Kleuterstof

Kleuterstof is een thematische aanpak die onderzoekend en ontwerpend spelen in de groepen 1 t/m 3 volledig faciliteert.

0,00199,00

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Met Kleuterstof is de doorgaande lijn van de Leskracht W&T-aanpak voor groep 1 t/m 8 compleet. Kleuterstof is een thematische aanpak die onderzoekend en ontwerpend spelen in de groepen 1 t/m 3 volledig faciliteert.

Kinderen vragen, ontdekken en spelen de hele dag door. Binnen de didactiek van Kleuterstof wordt de natuurlijke nieuwsgierigheid omgezet naar actieve leerervaringen. De didactische richtlijnen en praktische tips van Kleuterstof helpen jou en de kinderen om samen een krachtige speel-leeromgeving op te bouwen, met activiteiten die spannend, sociaal, creatief en uitdagend zijn.

Daarbij worden ook toekomstgerichte vaardigheden ontwikkeld zoals creativiteit, ondernemingszin, kritisch denken, samenwerken en digitale geletterdheid. Binnen de Kleuterstof projecten doen kinderen kennis op over de wereld. De SLO leerinhouden van het jonge kind vormen de basis van  de procesgeoriënteerde onderwijsstrategie, die ruimte biedt voor spontane en geplande activiteiten.  Als leerkracht speel je daarin een belangrijke rol. Tijdens de interactieve momenten hanteer je een vaste cyclus die gericht is op onderzoekende en ontwerpende activiteiten. Je gaat aan de slag met het stellen van open vragen die aanzetten tot creatief, probleemoplossend denken en ook tot praktisch handelen.

De personage Zelfie daagt de kinderen telkens uit om een spannend en leerzaam avontuur aan te gaan. Met een verhalend ontwerp haal je een stukje van de wereld de klas binnen. Levensecht met thema’s  als ‘mijn stad/dorp’, ‘samenleven’ of ‘ontwerpen en maken’. Met ruimte voor de fantasie omdat dit voor het jonge kind een manier is om nieuwe dingen te onderzoeken en zich op creatieve wijze  te ontwikkelen. Verhalend ontwerpen binnen Kleuterstof kenmerkt zich door:

 • Betekenisvolle & thematische projecten
 • De leeractiviteiten verlopen als een verhaal
 • Er wordt ingehaakt op de werkelijkheid en invulling van de kinderen
 • Zichtbaar chronologisch verloop van de W&T- fases
 • Hoge betrokkenheid van kinderen
 • Identificatie met gebruik van Zelfie als personage
 • Onderwijs met de motiverende kracht van spel
 • Goede balans tussen vrijheid en structuur
 • De kinderen krijgen de ruimte voor inbreng en initiatieven
 • Vraaggerichte benadering (met sleutelvragen)
 • Verdiept leren vanuit doelen in samenhang


Presentatie
Een presentatie is gericht op informatieoverdracht en duurt twee uur. Na de presentatie krijgt je school tijdelijk gratis toegang tot de digitale kennisbank, gesorteerd op tussenleerdoelen wereldoriëntatie. Bekijk hier een heldere uitleg van de Biebbox.

Kosten
Deelname aan een digitaal geplande presentatie is gratis.

Inplannen presentatie op eigen school
Uiteraard komen wij langs op je school om de werkwijze en materialen aan het hele team te presenteren! Omdat je na de presentatie volledig zicht hebt op wat W&T-onderwijs voor jouw school inhoudt en we het digitale bronnenmateriaal voor jullie tijdelijk beschikbaar stellen, rekenen we hier kosten voor. Voor een presentatie op locatie brengen wij €199,- in rekening. Het inplannen van een digitale presentatie op een moment naar keuze kost €99,-. NOTE: bij aanschaf worden deze kosten in mindering gebracht!

>> Geef bij ‘notities’ minimaal twee data-opties op. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.