Projectvoorbereiding Kinderboekenweek 2021

Dit jaar dompelen de kinderen zich onder in de wereld van (on)gebruikelijke, (on)bekende en nog niet bestaande beroepen. Ze gaan onderzoeken wat grote mensen de hele dag doen en ze vormen zich al lezend een beeld over mogelijke beroepen en ideeën voor hun droombaan.

55,00975,00

Wissen

Beschrijving

In voorbereiding op de kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ bereiden we met elkaar een thema voor. Binnen het leerarrangement dat je, op basis van eigen keuzes, kunt uitvoeren in jouw klas zijn onderzoeken, lezen als een detective en ontwerpen de leidende activiteiten. Dit jaar dompelen de kinderen zich onder in de wereld van (on)gebruikelijke, (on)bekende en nog niet bestaande beroepen. Ze gaan onderzoeken wat grote mensen de hele dag doen en ze vormen zich al lezend een beeld over mogelijke beroepen en ideeën voor hun droombaan. Door middel van een interview verdiepen ze zich in de werkzaamheden van een persoon naar keuze en misschien lukt het om een illustrator, een arts of een visual effects-designer uit te nodigen op school? Het programma zit boordevol leuke opdrachten rondom beroepen en het ontdekken van eigen talenten.  Om ze een idee te geven van wat mogelijk is, doorlopen ze samen een beroepenparcours in de schoolomgeving. Tijdens deze projectvoorbereiding wordt ook aandacht geschonken aan het boekenpakket van de Kinderboekenweek.

Wat levert dit je op?

Naast de Leskracht W&T-aanpak combineren we coöperatieve spel- en werkvormen waarmee je de kinderen, gewapend met de beste kinderboeken, op onderzoek kunt laten gaan in de beroepenmarkt. Kortom: na dit evenement beschik je over een KBW programma voor jouw klas/ school, inclusief een complete opzet voor een project vanuit de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren. Uiteraard krijg je het digitale thema-pakket ook mee voor jouw leerlingen.

Aanmelden?

Voor woensdag 8 september van 16.30 – 20.00 uur, incl. een gezonde maaltijd!
Waar: De Compagnie 33B te Zwaag
Kosten: € 75,-
Deze sessie is individueel in te boeken.

Voor donderdag 9 september van 15.30 – 18.00 uur
Waar: Online sessie
Kosten: € 55,-
In deze vorm kun je, na afloop én tijdens de workshop, via de chatfunctie vragen stellen. De online workshop is daarom voor maximaal 30 deelnemers beschikbaar. Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Worden wat je wil’. Deelnemers krijgen korting op het fysieke kinderboekenweek-pakket: voor € 10,- i.p.v. € 20,- per set.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Kies hiervoor de optie ‘Plan workshop in op mijn school’ en geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken. Een online projectvoorbereiding op de Kinderboekenweek voor een schoolteam kost EUR.