Projectvoorbereiding Kinderboekenweek 2022

Dit jaar stropen de kinderen hun mouwen op en graven zij in de wereld van planten, bloemen, zaden, knollen en bollen. Of vliegen ze weg als een vogel, bij of libelle? Verdiep je in het planten van groenten in een moestuin, de kriebelige wereld van insecten of laat je verleiden door andere gi-ga-groene onderwerpen!

55,00975,00

Wissen

Beschrijving

In voorbereiding op de Kinderboekenweek ‘Gi-ga-groen!’ bereiden we met elkaar een thema voor. Binnen het leerarrangement dat je, op basis van eigen keuzes, kunt uitvoeren in jouw klas zijn onderzoeken, lezen als een detective en ontwerpen de leidende activiteiten. Dit jaar stropen de kinderen hun mouwen op en graven zij in de wereld van planten, bloemen, zaden, knollen en bollen. Of vliegen ze weg als een vogel, bij of libelle? Verdiep je in het planten van groenten in een moestuin, de kriebelige wereld van insecten of laat je verleiden door andere gi-ga-groene onderwerpen! Het programma zit boordevol leuke gi-ga-groene buiten-opdrachten. Tijdens deze projectvoorbereiding wordt ook aandacht geschonken aan het boekenpakket van de Kinderboekenweek.

Wat levert dit je op?

Naast de Leskracht W&T-aanpak combineren we coöperatieve spel- en werkvormen waarmee je de kinderen, gewapend met de beste kinderboeken, op onderzoek kunt laten gaan in de gi-ga-groene wereld. Kortom: na dit evenement beschik je over een Kinderboekenweek-programma voor jouw klas/ school, inclusief een complete opzet voor een project vanuit de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren. Uiteraard krijg je het digitale thema-pakket ook mee voor jouw leerlingen.

Aanmelden?

Op locatie in Zwaag
Wanneer: Woensdag 14 september van 16.00 – 20.00 uur, incl. een gezonde maaltijd!
Waar: De Compagnie 33B te Zwaag
Kosten: € 75,-
Deze sessie is individueel in te boeken.

Digitale sessie via Google Meet
Wanneer: Donderdag 15 september van 15.30 – 18.00 uur
Kosten: € 55,-
In deze vorm kun je, na afloop én tijdens de workshop, via de chatfunctie vragen stellen. De online workshop is daarom voor maximaal 30 deelnemers beschikbaar. Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Worden wat je wil’. Deelnemers krijgen korting op het fysieke Kinderboekenweek-pakket: voor € 10,- i.p.v. € 20,- per set.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Kies hiervoor de optie ‘Plan workshop in op mijn school’ en geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken. Een online projectvoorbereiding op de Kinderboekenweek voor een schoolteam kost EUR.