Projectvoorbereiding Kinderboekenweek 2022

Dit jaar stropen de kinderen hun mouwen op en graven zij in de wereld van planten, bloemen, zaden, knollen en bollen. Of vliegen ze weg als een vogel, bij of libelle? Verdiep je in het planten van groenten in een moestuin, de kriebelige wereld van insecten of laat je verleiden door andere gi-ga-groene onderwerpen!

55,00975,00

Beschrijving

Altijd al, samen met je leerlingen, in een verhaal willen stappen om hen op creatieve wijze te betrekken in het vormgeven en aanvullen van een verhaallijn? Alle deelnemers van deze workshop, die online en fysiek aangeboden wordt, gaan aan de slag met Verhalend ontwerpen aan de hand van 20 illustratieve praatplaten en 8 episodes van het verhaal ‘Giga Groensel en de Blindganger. Het Verhalend ontwerp is voor 2 verschillende doelgroepen ontwikkeld: voor de groepen 1-4 en voor de groepen 5-8. In de laatste episode nodigen de personages van het verhaal jouw leerlingen uit om een buitengewone levensbelangrijke opdracht te voltooien. Het komt er ongeveer op neer dat je samen met de kinderen gaat onderzoeken en beschrijven hoe we beter voor de natuur en de aarde kunnen zorgen. De klas wordt opgesplitst in 4 groepen die, aan de hand van Boek-Zoek-Opdrachten, informatie gaan verzamelen over planten & bomen, insecten & bodemdiertjes, bos- & tuindieren en duurzame oplossingen. Zodra de klus geklaard is, ontvangt de groep 5 nieuwe praatplaten waarmee ze onder jouw sturing, op creatieve wijze, samen het verhaal gaan af schrijven. De verhaallijn is erop gericht om de kinderen te verleiden de boeken in te duiken: (voor)lezen, verbeelden, woordenschatuitbreiding, onderzoeken, ontwerpen en schrijven vormen de leidende activiteiten van dit Gi-Ga-Gave Verhalend ontwerp! Tijdens deze projectvoorbereiding wordt ook aandacht geschonken aan het boekenpakket van de Kinderboekenweek.

Wat levert dit je op?

Naast de Leskracht W&T-aanpak combineren we coöperatieve spel- en werkvormen waarmee je de kinderen, gewapend met de beste kinderboeken, op onderzoek kunt laten gaan in de gi-ga-groene wereld. Kortom: na dit evenement beschik je over een Kinderboekenweek-programma voor jouw klas/ school, inclusief een complete opzet voor een Verhalend ontwerp vanuit de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren. Uiteraard krijg je het digitale thema-pakket ook mee voor jouw leerlingen.

Aanmelden?

Op locatie in Zwaag
Wanneer: Woensdag 14 september van 16.00 – 20.00 uur, incl. een gezonde maaltijd!
Waar: De Compagnie 33B te Zwaag
Kosten: € 75,-
Deze sessie is individueel in te boeken.

Digitale sessie via Google Meet
Wanneer: Donderdag 15 september van 15.30 – 18.00 uur
Kosten: € 55,-
In deze vorm kun je, na afloop én tijdens de workshop, via de chatfunctie vragen stellen. De online workshop is daarom voor maximaal 30 deelnemers beschikbaar. Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Gi-ga-groen’.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Kies hiervoor de optie ‘Plan workshop in op mijn school’ en geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken. Een online projectvoorbereiding op de Kinderboekenweek voor een schoolteam kost 975 EUR.