Projectvoorbereiding Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’

Van 4 oktober tot en met 15 oktober 2023 staat de Kinderboekenweek voor de deur. Dit jaar vieren wij driedubbel feest met 3 verschillende projectvoorbereidingen ‘Bij mij thuis’. Op maandag, dinsdag of donderdag 18, 19 en 21 september nodigen we je uit om onze deur fysiek of digitaal plat te lopen. We zullen je met veel plezier ontvangen in een huiselijke sfeer waar we ons gezamenlijk gaan inzetten om kinderen aan het lezen te krijgen.

55,00975,00

Beschrijving

Van 4 tot en met 15 oktober 2023 staat de Kinderboekenweek voor de deur. Dit jaar vieren wij driedubbel feest met 3 verschillende projectvoorbereidingen ‘Bij mij thuis’. Op maandag, dinsdag of donderdag 18, 19 en 21 september nodigen we je uit om onze deur fysiek of digitaal plat te lopen. We zullen je met veel plezier ontvangen in een huiselijke sfeer waar we ons gezamenlijk gaan inzetten om kinderen aan het lezen te krijgen.

Tijdens de workshop leer je manieren om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun boekensmaak en leeszin. We bouwen met elkaar een inspirerend taal- en leesklimaat op waarin het omverwerpen van heilige huisjes letterlijk en figuurlijk wordt aangemoedigd. Geen paniek: na de pauze ben je in staat om een stevig anker voor het thema ‘Bij mij thuis’ uit de grond stampen. Ga er maar van uit dat jouw thema-anker een magisch huis wordt, vol met leesavonturen en ontdekkingen! Het werkt als een sprankelende start, die de kinderen nieuwsgierig maakt en uitdaagt om op zoek te gaan naar de meest boeiende en leuke kinderboeken die er zijn. Het boekenhuis-pakket inclusief inboedel opent de deur naar een wereld vol leesplezier, interactieve gesprekken en verrassingen.

Wij zorgen voor de materialen, het taal- en leesplezier maar ook voor jouw motivatie en inspiratie om met je hele groep huiselijke Kinderboekenweken te beleven. Als je naar de fysieke bijeenkomst komt, raden we je aan om een grote boodschappentas mee te nemen zodat je na afloop je eigen boekenhuis kunt verhuizen. De boekenwurm en makers van ons huis zorgen voor hap & sap.

Of je digitaal aansluit of fysiek op onze locatie in Zwaag maakt niet uit. In beide gevallen ontvang je het complete Kinderboekenweekpakket. De fysieke bijeenkomst, die op maandag 18 september plaatsvindt (16.00 – 20.00 uur), is voor leerkrachten van groep 1-8. De online workshop, die op dinsdag 19 september plaatsvindt (15.30 – 18.00 uur), is voor leerkrachten van groep 1-4. De online workshop, die op donderdag 21 september plaatsvindt (15.30 – 18.00 uur), is voor leerkrachten van groep 5-8.

We kijken ernaar uit om samen een gezellig huisfeestje te vieren ‘Bij mij thuis!’. Alvast bedankt voor het lezen van deze uitnodiging voor de boekige homeparty Kinderboekenweek 2023!

Met belezen groet,
Het Leskrachtteam

Wat levert dit je op?

Na dit evenement beschik je over een Kinderboekenweek-programma voor jouw klas/school, inclusief een inspiratie PowerPoint met lesideeën en tips voor het creëren van een huiselijke leesomgeving, leestips, werkbladen en sjablonen om boekenhuisjes te bouwen. Uiteraard krijg je het digitale thema-pakket ook opgestuurd voor jouw leerlingen.

Aanmelden?

Projectvoorbereiding bij ons thuis in Zwaag!
Wanneer: Maandag 18 september van 16:00 – 20.00 uur, incl. een gezonde maaltijd!
Waar: De Compagnie 33B te Zwaag
Kosten: € 75,-

Digitale projectvoorbereiding groep 1 t/m 4
Wanneer: Dinsdag 19 september van 15.30 – 18.00 uur via Google Meet
Kosten: € 55,-
Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Bij mij thuis!’

Digitale projectvoorbereiding groep 5 t/m 8
Wanneer: Donderdag 21 september van 15.30 – 18.00 uur via Google Meet
Kosten: € 55,-
Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Bij mij thuis!’

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Kies hiervoor de optie ‘Plan workshop in op mijn school’ en geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken. Een fysieke projectvoorbereiding van de Kinderboekenweek voor een schoolteam kost 975 EUR.