Takenkaartjes bovenbouw

Deze takenkaartjes omschrijven de verschillende rollen die binnen de kleine groepjes te verdelen zijn. Ze ondersteunen de leerlingen bij het uitvoeren van de taken en rollen in een groepje. Achterop ieder kaartje staat een beknopte omschrijving per rol. De Takenkaartjes zijn van sterk synthetisch materiaal gemaakt, incl. vouwlijnen en plakrand. Eén set bestaat uit 28 kaartjes: 7 kaartjes van de vier rollen.

35,00

Beschrijving

Deze takenkaartjes zijn voor de bovenbouw (vanaf groep 5) en omschrijven de verschillende rollen die binnen de kleine groepjes te verdelen zijn: Teamcaptain, Materialenkapitein, Schrijfkapitein en Tijdkapitein. Ze ondersteunen de leerlingen bij het uitvoeren van de taken en rollen in een groepje. Achterop ieder kaartje staat een beknopte omschrijving per rol. De Takenkaartjes zijn van sterk synthetisch materiaal gemaakt, incl. vouwlijnen en plakrand. Eén set bestaat uit 28 kaartjes: 7 kaartjes van de vier rollen.

Coöperatief leren is een manier van werken met het accent op samenwerken in kleine groepjes. Kinderen leren niet uitsluitend van de interactie met de leerkracht, maar ook van de interactie met elkaar. Binnen uiteenlopende werkvormen staan zowel cognitieve als sociale doelen centraal. Coöperatief leren gaat uit van een aantal basisprincipes die gericht zijn op structuren en routines met regels en afspraken.

Andere suggesties…