Vergroot je Leskracht!-evenement

Dit ‘Vergroot je Leskracht!’- evenement staat in het teken van de continue professionele ontwikkeling op het gebied van de Leskracht W&T-werkwijze. Na de aftrap en de uitleg van het predicaat ‘Excellente Leskracht School’ kun je aansluiten bij een werksessie naar keuze.

25,00

Wissen

Beschrijving

Dit ‘Vergroot je Leskracht!’- evenement staat in het teken van de continue professionele ontwikkeling op het gebied van de Leskracht W&T-werkwijze. Na de aftrap en de uitleg van het predicaat ‘Excellente Leskracht School’ kun je aansluiten bij een werksessie naar keuze. Ben jij de professional die de veranderde W&T-onderwijsaanpak aangrijpt om het lesaanbod betekenisvoller en uitdagender te maken? Noteer dan alvast deze datum in je agenda!

Beschrijving

In 2012 startten de eerste scholen met de veranderde Leskracht-werkwijze. Het onderzoeks- en ontwerpproces dat binnen wereldoriëntatie thema’s werd doorlopen, is in 2020 als procesgeoriënteerde didactiek verplicht gesteld voor alle basisscholen (W&T-onderwijs). Bijna één decennia verder kunnen we stellen dat de werkwijze geen trend is die erbij komt, maar een manier van werken waarin het onderwijsaanbod anders bij elkaar komt. Een school die teambreed op de Leskracht-fiets is gestapt, volgt een parcours van loslaten, veranderen en borgen. Met een stapsgewijze invoering en een goede borging veranker je de werkwijze en creëer je een lerende organisatie waarin successen worden doorontwikkeld. Dit ‘Vergroot je Leskracht!’- evenement heeft als doel om ervaringen te delen, te inspireren, te informeren en ideeën uit te wisselen met collega’s van andere scholen. Tijdens de culinaire pauze is er gelegenheid om te netwerken en na het eten kun je je verdiepen in één van de volgende deelgebieden:

    • Kleuterstof een totaalaanpak voor onderzoekend en ontwerpend spelen
    • De hybride LVS, portfolio, werk- leeromgeving voor toekomstgericht onderwijs
    • Een COOL thema voorbereiden op het snijvlak van kunstzinnige- en wereldoriëntatie (Creatief, Onderzoekend en Ontwerpend leren)
    • Woordenschat & Close Reading

 

Wat levert dit je op?
Een continue professionele ontwikkeling levert beter onderwijs op! Tijdens deze middag doe je ideeën en ervaringen op waardoor je vanuit nieuwe inzichten anders aankijkt tegen je vaste routines. Laat je verrassen door andere zienswijzen en effectieve werkvormen, die je de volgende dag kunt uitvoeren in jouw groep.

Wanneer & Waar?
Woensdag 13 april van 16.00 – 20.00 uur, incl. een gezonde maaltijd!
Beatrixschool, Bendienlaan 27 Nieuwegein

Aanmelden?
De uiterlijke aanmeldtermijn is 1 april 2022
Vul hierboven de gegevens in achter het keuzemenu

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.

Andere suggesties…