Weekbrekers-toolbox

Weekbrekers-toolbox met 42 fysieke Weekbrekers Flip-flapboekjes, inclusief een digibordpakket met 210 hersenkrakende raadsels voor elke dag 5-minuten speels leren via www.Weekbrekers.nl én een jaar lang toegang tot de Wereldoriëntatie Biebbox

150,001.000,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Beschrijving

De Weekbrekers-toolbox bestaat uit:

  • een fysiek pakket met 42 Weekbrekers Flip-flapboekjes en een leerkrachthandleiding met antwoorden (extra bij te bestellen)
  • een digibordpakket met 210 hersenkrakende raadsels voor elke dag 5-minuten speels leren (toegang voor de gehele schoollocatie tot www.Weekbrekers.nl)
  • een jaar lang toegang tot de Wereldoriëntatie Biebbox 

 

De Weekbrekers zijn hersenkrakende raadsels, die klassikaal gegeven kunnen worden zonder voorbereidingstijd. Voor elke week is er een nieuwe Weekbreker met vijf hersenkrakende raadsels en opdrachten rondom één wereldoriëntatie onderwerp. Nadat de eerste hersenkraker is uitgezet, vergaren de kinderen in de loop van de week steeds meer kennis over het onderwerp. Kinderen worden volledig aangezet door de uitdagende opdrachten, door zelf aan de slag te gaan met de bijbehorende online kennisbank, door te overleggen en door de verschillende werkvormen die worden aangeboden. De Weekbrekers zijn gelinkt aan  het SLO curriculum voor Oriëntatie op jezelf en de wereld, Nederlands en Digitale geletterdheid.

Betrokkenheid is niet alleen de rode draad van dit programma maar ook het uitdagen van kinderen, hen leren nadenken (of het doorbreken van de denkluiheid) en betrekken in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Het is immers hun onderwijs en natuurlijk moet dat aansluiten bij deze tijd! Met de verplichtstelling van onderwijs in Wetenschap & Technologie komt het leergebied wereldoriëntatie anders bij elkaar: door op een onderzoekende en ontwerpende manier te leren worden houding, vaardigheden, denkwijzen en kennis in samenhang ontwikkeld. Het Weekbrekersprogramma vormt een mooie brug om die transformatie langzaam in te voeren. Want door bij de lessen wereldoriëntatie aandacht te besteden aan onderzoeksvaardigheden, digitale geletterdheid én talige aspecten, steken kinderen meer op van wereldoriëntatie en van taal.

Met het volledige Weekbrekersprogramma beschik je het hele jaar door over een vertrekpunt om de veranderde onderwijsaanpak op een onderzoekende en ontwerpende manier aan te bieden. Het volledige pakket bevat 7 wereldoriëntatie thema’s die gekoppeld kunnen worden aan reguliere methodeprogramma’s. De thema’s zijn:

  • Sociaal emotionele vorming
  • Kinderboekenweek Gi-Ga-groen
  • Burgerschap
  • Feesten & tradities
  • Ondernemerschap
  • Leven & Lente
  • Wetenschap & Techniek
  • Around the World

 

Ieder thema bestaat uit 4 tot 6 weekprogramma’s, met elke dag een opdracht voor 5-minuten speels leren. De bijbehorende materialen zijn hetzelfde opgezet als de Gouden Weekbrekers, met het verschil dat de toegang tot de Wereldoriëntatie-Biebbox voor een heel jaar automatisch wordt ontsloten. Daardoor heeft iedere leerkracht en iedere leerling binnen de school, zonder inlog, toegang tot alle bronnen voor groep 1-8. Als school kun je ervoor kiezen om de Wereldoriëntatie-Biebbox uit te breiden met de module Beeldende vorming & Drama.