Yoga voor het jonge kind

Jonge kinderen gebruiken hun fantasie om de wereld te verkennen en nieuwe leerervaringen op te doen. En dat is maar goed ook want de dagelijkse hectiek waar het kind deel van uitmaakt, is best pittig. Hoe leer je jonge kinderen om met al die prikkels om te gaan? In deze workshop leert Yogadocente Vivian van der Zwaag hoe je zelf kinderyoga kunt geven in de groep.

875,00

Beschrijving

In deze praktische workshop laten we je ervaren wat de positieve effecten van kinderyoga zijn. Door de uiteenlopende houdingen worden kinderen zich bewust van hun lichaam en geest. Ze leren zich te ontspannen en bij bepaalde oefeningen kunnen ze ook stoom afblazen. Vivian gebruikt voor jonge kinderen het Knieboek ‘Yoga met Beer’. In het verhaal neemt Beer de kinderen op speelse wijze mee in zijn avonturen. Yoga-oefeningen, ontspanning en beweging vloeien in elkaar over. Met als resultaat: kinderen die lekker in hun vel zitten! Zo kunnen ze zich goed ontwikkelen en hebben ze meer focus bij het leren. Daarnaast levert yoga een positieve bijdrage aan de motorische vaardigheden, zoals evenwicht, stabiliteit en coördinatie. Kortom: kinderyoga komt ten goede aan een soepel en sterk lichaam.

Wat levert dit je op?

Met een kinderyogales creëer je een goede sfeer en meer rust in je klas. Na deze workshop weet je hoe je dat kunt opbouwen in jouw groep. Het verhaal van Beer helpt om samen me de kinderen spelenderwijs yoga te beoefenen.

Inplannen bijeenkomst op eigen school?
Dat kan! De workshop duurt 3 uur. Geef bij ‘notities’ (laatste stap in winkelmand) de gewenste datum door. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.