Webinar kennismaken met Kleuterstof

Deze webinar is voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer te weten wilt komen over Kleuterstof. Kleuterspecialist Martine vertelt je er graag alles over!

kleuterstof logo
Kleuterstof is een thematische aanpak die onderzoekend en ontwerpend spelen in de groepen 1 t/m 3 volledig faciliteert.

”De personage Zelfie daagt de kinderen telkens uit om een spannend en leerzaam avontuur aan te gaan. Met een verhalend ontwerp haal je een stukje van de wereld de klas binnen. Levensecht met thema’s  als ‘mijn stad/dorp’, ‘samenleven’ of ‘ontwerpen en maken’. Met ruimte voor de fantasie omdat dit voor het jonge kind een manier is om nieuwe dingen te onderzoeken en zich op creatieve wijze  te ontwikkelen.”

De webinar duurt een uur. Je kunt je aanmelden via het formulier hiernaast. Ik zie je graag. Tot dan!

Martine van Leyden

De webinar vindt plaats via Google Meet van 16.00 tot 17.00 uur. Twee dagen voor de bijeenkomst ontvang je per mail alle informatie om deel te nemen.

Kleuterstof in een notendop

Kinderen vragen, ontdekken en spelen de hele dag door. Binnen de didactiek van Kleuterstof wordt de natuurlijke nieuwsgierigheid omgezet naar actieve leerervaringen. De didactische richtlijnen en praktische tips van Kleuterstof helpen jou en de kinderen om samen een krachtige speel-leeromgeving op te bouwen, met activiteiten die spannend, sociaal, creatief en uitdagend zijn.

Daarbij worden ook toekomstgerichte vaardigheden ontwikkeld zoals creativiteit, ondernemingszin, kritisch denken, samenwerken en digitale geletterdheid. Binnen de Kleuterstof projecten doen kinderen kennis op over de wereld. De SLO leerinhouden van het jonge kind vormen de basis van de procesgeoriënteerde onderwijsstrategie, die ruimte biedt voor spontane en geplande activiteiten.  Als leerkracht speel je daarin een belangrijke rol. Tijdens de interactieve momenten hanteer je een vaste cyclus die gericht is op onderzoekende en ontwerpende activiteiten. Je gaat aan de slag met het stellen van open vragen die aanzetten tot creatief, probleemoplossend denken en ook tot praktisch handelen.

Vraag hieronder een informatiepakketje aan met folders over de Leskracht-werkwijze. Hierin zit een folder over de leeromgevingen voor groep 1 t/m 8 en een folder over het waarom, hoe en wat van de Leskracht-werkwijze. Dit is een inhoudelijke folder met een duidelijke wereldgerichte visie en onze missie om samen het onderwijs vorm te geven vanuit onze onderwijsopdracht. Leuk: je kunt deze uitvouwen tot een poster, waarop de 7 stappen van onderzoekend leren staan uitgewerkt!