Themavoorbereiding Kinderboekenweek
‘Bij mij thuis’

Van 4 tot en met 15 oktober 2023 staat de Kinderboekenweek voor de deur, en we hebben een literaire verrukking voor jou en de leerlingen in petto! We staan op het punt om driedubbel feest te vieren met onze 3 unieke ‘Bij mij thuis’ themavoorbereidingen!

Wat houdt de workshop in?

Tijdens de workshop leer je manieren om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun boekensmaak en leeszin. We bouwen met elkaar een inspirerend taal- en leesklimaat op waarin het omverwerpen van heilige huisjes letterlijk en figuurlijk wordt aangemoedigd.

Je hebt onze oproep voor het verzamelen van schoenendozen vast eerder voorbij zien komen! Zo geven de kinderen een inkijkje in hun wereld, ontdekken ze wat voor hen van waarde is en welke boeken ze in deze knusse hoekjes het liefst verslinden.

De kinderen ontdekken hun favoriete genre door de Boekengenre-test en gaan ook thuis op zoek naar de lievelingsboeken, -leeshoekjes en -leesonderwerpen aan de hand van een interview. Alle materialen, inclusief woordenschatlijsten  en -activiteiten, Close reading lessen, bijbehorende werkbladen en de KBW2023-powerpoint krijg je toegestuurd na de bijeenkomst!

Twee dagen voor de bijeenkomst ontvang je per mail alle informatie om deel te nemen.

Wij zorgen voor de materialen, het taal- en leesplezier maar ook voor jouw motivatie en inspiratie om met je hele groep huiselijke Kinderboekenweken te beleven. We kijken ernaar uit om samen een gezellig huisfeestje te vieren ‘Bij mij thuis!’ op één van onderstaande data:

De kosten bedragen € 55,- voor deelname aan de digitale bijeenkomst en € 75,- voor de fysieke bijeenkomst in Zwaag. Na afloop ontvang je voor de hele school het digitale thema-pakket ‘Bij mij thuis!’

Meld je aan via het formulier hierboven. Tot dan!

Bijeenkomst inplannen op eigen school?

Dat kan! De workshop duurt 3,5 uur. Laat het ons weten via onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken. Een projectvoorbereiding op locatie van de Kinderboekenweek kost € 975,-.