Close reading

Workshop close reading

Herken je dat? Je geeft wekelijks lessen begrijpend lezen en de kinderen kunnen de aangeleerde routines uit hun hoofd opdreunen. Toch valt het je op dat de meeste kinderen niet gemotiveerd genoeg zijn om zelfstandig informatie uit een tekst te halen. Je weet dat ze van nature nieuwsgierig zijn. 

Maar hoe kun je die houding omzetten in één van de belangrijkste vaardigheden van de 21ste eeuw?

In deze workshop leer je hoe je kinderen uitdaagt en redenen geeft om een tekst te lezen. We doorlopen een stappenplan waarmee je de kinderen op speelse wijze actief laat speuren in de tekst. Er wordt ook aandacht besteed aan het kiezen van betekenisvolle teksten, die je koppelt aan een leesdoel, een focusdoel en een leerdoel.

De kosten zijn € 59 euro, incl. per bouw een kant-en-klare Close reading les en een maand lang voor de hele school toegang tot de digitale bibliotheek.

De workshop duurt twee uur (van 15.45 – 17.45 uur) en wordt op verschillende locaties in Nederland gegeven dit schooljaar. Ben jij er binnenkort bij?

Tot dan! Rebecca

De workshop vindt plaats van 15.45 - 17.45 uur. Twee dagen voor de bijeenkomst ontvang je per mail alle informatie om deel te nemen.

Bijeenkomst inplannen op eigen school?

Dat kan! Laat het me weten via onderstaande button en ik neem zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak concreet te maken.